Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
28.04.2012.

Министар Шутановац посетио прибојски „ФАП“



Министар одбране Драган Шутановац посетиo је данас компанију „Фап корпорација“ у Прибоју, у сусрет испоруци 30 камиона из тог производног погона Војсци Србије.

Након обиласка Погона монтаже и финализације производа, министар Шутановац је истакао да је интерес како државе, тако и Министарства одбране и Војске Србије, неговање и поспешивање домаће производње, како би радници у том сектору широм наше земље били упослени у изради оног дела опреме неопходног за систем одбране.

- Као што униформу наших војника производи „Јумко“, или као што купујемо друге домаће производе, жеља нам је да Фабрика аутомобила Прибој настави да се развија – нагласио је министар Шутановац изражавајући задовољство досадашњим куповинама, али и будућом сарадњом у развоју вoзила за потребе система одбране.

Министар је, такође, изразио очекивање да се потенцијалним ребалансом буџета, формирањем нове Владе, обезбеди више средстава за инвестиције у систем одбране.

- Чињеница да Војсци Србије недостаје више стотина камиона гарантује да „ФАП“ има перспективу. Неопходна је и подршка државе, али и да остали елементи Владе и локалних самоуправа испоштују домаћу производњу и да они купују од њих, као што то чини наше министарсво – оценио је министар одбране најављујући да ће ускоро бити потписан уговор за још десет нових камиона из тог погона.

Директор прибојског „ФАП“а, Мирко Стојовић, посебно је истакао значај помоћи Министарства одбране тој фабрици, наглашавајући да се досадашња сарадња показала као светао пример сарадње са домаћом индустријом, и да је треба наставити.