Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
28.04.2012.

Ministar Šutanovac posetio pribojski „FAP“



Ministar odbrane Dragan Šutanovac posetio je danas kompaniju „Fap korporacija“ u Priboju, u susret isporuci 30 kamiona iz tog proizvodnog pogona Vojsci Srbije.

Nakon obilaska Pogona montaže i finalizacije proizvoda, ministar Šutanovac je istakao da je interes kako države, tako i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, negovanje i pospešivanje domaće proizvodnje, kako bi radnici u tom sektoru širom naše zemlje bili uposleni u izradi onog dela opreme neophodnog za sistem odbrane.

- Kao što uniformu naših vojnika proizvodi „Jumko“, ili kao što kupujemo druge domaće proizvode, želja nam je da Fabrika automobila Priboj nastavi da se razvija – naglasio je ministar Šutanovac izražavajući zadovoljstvo dosadašnjim kupovinama, ali i budućom saradnjom u razvoju vozila za potrebe sistema odbrane.

Ministar je, takođe, izrazio očekivanje da se potencijalnim rebalansom budžeta, formiranjem nove Vlade, obezbedi više sredstava za investicije u sistem odbrane.

- Činjenica da Vojsci Srbije nedostaje više stotina kamiona garantuje da „FAP“ ima perspektivu. Neophodna je i podrška države, ali i da ostali elementi Vlade i lokalnih samouprava ispoštuju domaću proizvodnju i da oni kupuju od njih, kao što to čini naše ministarsvo – ocenio je ministar odbrane najavljujući da će uskoro biti potpisan ugovor za još deset novih kamiona iz tog pogona.

Direktor pribojskog „FAP“a, Mirko Stojović, posebno je istakao značaj pomoći Ministarstva odbrane toj fabrici, naglašavajući da se dosadašnja saradnja pokazala kao svetao primer saradnje sa domaćom industrijom, i da je treba nastaviti.