Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
26.11.2013.

Састанак министра Родића са директором Центра за безбедносну сарадњу – ~RACVIAC~



Министар одбране Републике Србије Небојша Родић разговарао је данас са директором ~RACVIAC~ – Центра за безбедносну сарадњу амбасадором Бранимиром Мандићем.

Оцењено је да је ~RACVIAC~ – Центар за безбедносну сарадњу једна од најважнијих међународних организација у области безбедности у региону Југоисточне Европе, која ће имати важно место и у будућности. Представници Министарства одбране и Војске Србије, као и других државних институција, активно учествују у активностима Центра (конференције, округли столови, радионице, семинари и курсеви).

Република Србија је у октобру ове године преузела једногодишње председавање Мултинационалном саветодавном групом ~RACVIAC~ и у наредном периоду наставиће активно да подржава рад Центра кроз годишњу контрибуцију и рад војног представника Министарства одбране при ~RACVIAC~. У априлу 2014. године у Београду ће се одржати 31. заседање Мултинационалне саветодавне групе ~RACVIAC~, а Србија ће такође бити домаћин Конференције у области трагања и спасавања.

„Регионална сарадња, као предуслов европских интеграција, један је од спољнополитичких приоритета Владе Републике Србије“, истакао је министар Родић.

Република Србија настоји да кроз регионалне иницијативе промовише развијање и декларисање својих националних капацитета у регионалне центре: Центар АБХО, Војномедицинска академија и Војна болница Ниш, База Југ, Центар за мировне операције и Центар за делаборацију муниције и наоружања – ТРЗ Крагујевац.