Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
05.02.2013.

Сарадња Универзитета одбране и Универзитета уметности



Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић и ректор Универзитета уметности у Београду проф. др Љиљана Мркић Поповић потписали су данас Споразум о сарадњи те две институције.

Тим споразумом универзитети успостављају међусобну сарадњу у свим областима универзитетског образовања и академске праксе.
Ректор Универзитета одбране исказао је задовољство што су универзитети препознали потребу о сарадњи.

- Не можемо без лепоте, без уметности. То је смисао живота. Универзитети треба да сарађују у интересу друштвене заједнице. Нека ово буде само почетак сарадње. Визија није спорна јер и ми и Универзитет уметности имамо визију, само треба да је преточимо у нешто добро и креативно, рекао је генерал Јевтић, ректор најмлађег универзитета у нашој земљи.

Задовољство сарадњом изразила је и ректорка Универзитета уметности.

- Наш универзитет има сарадњу са свим универзитетима у Србији. Мисија Универзитета уметности је да негујући младе и креативне уметнике негујемо национални дух и национални интегритет. Верујем да је спој ова два универзитета идеалан за поменуту визију, рекла је проф. др Мркић Поповић.

Споразум подразумева и организовање наставног и научног рада и реализацију програма у свим облицима и нивоима студија из свих научно-образовних области које се развијају на та два универзитета. Сарадња ће се одвијати на научним пројектима од општег и регионалног значаја, а огледаће се и у примени нових знања, технологија и иновација, у циљу подизања квалитета високошколских стандарда.