Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
05.02.2013.

Saradnja Univerziteta odbrane i Univerziteta umetnosti



Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić i rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu prof. dr Ljiljana Mrkić Popović potpisali su danas Sporazum o saradnji te dve institucije.

Tim sporazumom univerziteti uspostavljaju međusobnu saradnju u svim oblastima univerzitetskog obrazovanja i akademske prakse.
Rektor Univerziteta odbrane iskazao je zadovoljstvo što su univerziteti prepoznali potrebu o saradnji.

- Ne možemo bez lepote, bez umetnosti. To je smisao života. Univerziteti treba da sarađuju u interesu društvene zajednice. Neka ovo bude samo početak saradnje. Vizija nije sporna jer i mi i Univerzitet umetnosti imamo viziju, samo treba da je pretočimo u nešto dobro i kreativno, rekao je general Jevtić, rektor najmlađeg univerziteta u našoj zemlji.

Zadovoljstvo saradnjom izrazila je i rektorka Univerziteta umetnosti.

- Naš univerzitet ima saradnju sa svim univerzitetima u Srbiji. Misija Univerziteta umetnosti je da negujući mlade i kreativne umetnike negujemo nacionalni duh i nacionalni integritet. Verujem da je spoj ova dva univerziteta idealan za pomenutu viziju, rekla je prof. dr Mrkić Popović.

Sporazum podrazumeva i organizovanje nastavnog i naučnog rada i realizaciju programa u svim oblicima i nivoima studija iz svih naučno-obrazovnih oblasti koje se razvijaju na ta dva univerziteta. Saradnja će se odvijati na naučnim projektima od opšteg i regionalnog značaja, a ogledaće se i u primeni novih znanja, tehnologija i inovacija, u cilju podizanja kvaliteta visokoškolskih standarda.