Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
23.11.2017.

Концерт „Вече романтизма“ у Дому Војске



Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржао је вечерас, у Дому Војске Србије, концерт „Вече романтизма“ из циклуса „Одабрали смо за вас“. Солиста вечерашњег концерта била је пијанисткиња Ана Ковачевић а диригент Драшко Јанковић.


 
Публика је уживала у програму - Ф. Менделсон Увертира „Хебриди”,Ф. Лист Концерт за клавир и оркестар бр. 1, Eб –ДУР и Ф. Шуберт Симфонија бр. 8, Ха-МОЛ „Недовршена”.
 
Ана Ковачевић рођена је 1988. године у Београду. Завршила је основну музичку школу „Владимир Ђорђевић” у класи проф. Јелене Филотић као ђак генерације и  клавирски и теоретски одсек у средњој музичкој школи „Јосип Славенски”, у  класи проф. Олге Бауер. У току школовања интензивно се усавршавала код  проф. Александра Бауера. На Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Јокут Михаиловић дипломирала је са највишом оценом, завршила специјализацију и започела докторске студије. Добитница је награде из Фонда Слободанка Милошевић Савић за најбољег студента клавирског одсека. Усавршавала се на семинарима Александра Синчука, Михаила Удеа и Арба Валдме. Ради у средњој музичкој школи „Даворин Јенко” као професор клавира од 2012. године.


 
Драшко Јанковић рођен је у Београду 1972. године. Основно музичко образовање стекао је у школи „Даворин Јенко” на одсеку кларинета, а упоредо завршио и нижу музичку школу „Станковић”, на одсеку удараљки. После средње музичке школе „Станковић” уписао је Факултет музичке уметности, где је у класи проф. Мирослава Карловића стекао звање дипломираног музичара перкусионисте.
Од 1998. године стални је члан оркестра опере Народног позоришта у Београду, где ради и данас.