Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
23.11.2017.

Koncert „Veče romantizma“ u Domu Vojske



Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ održao je večeras, u Domu Vojske Srbije, koncert „Veče romantizma“ iz ciklusa „Odabrali smo za vas“. Solista večerašnjeg koncerta bila je pijanistkinja Ana Kovačević a dirigent Draško Janković.


 
Publika je uživala u programu - F. Mendelson Uvertira „Hebridi”,F. List Koncert za klavir i orkestar br. 1, Eb –DUR i F. Šubert Simfonija br. 8, Ha-MOL „Nedovršena”.
 
Ana Kovačević rođena je 1988. godine u Beogradu. Završila je osnovnu muzičku školu „Vladimir Đorđević” u klasi prof. Jelene Filotić kao đak generacije i  klavirski i teoretski odsek u srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski”, u  klasi prof. Olge Bauer. U toku školovanja intenzivno se usavršavala kod  prof. Aleksandra Bauera. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Jokut Mihailović diplomirala je sa najvišom ocenom, završila specijalizaciju i započela doktorske studije. Dobitnica je nagrade iz Fonda Slobodanka Milošević Savić za najboljeg studenta klavirskog odseka. Usavršavala se na seminarima Aleksandra Sinčuka, Mihaila Udea i Arba Valdme. Radi u srednjoj muzičkoj školi „Davorin Jenko” kao profesor klavira od 2012. godine.


 
Draško Janković rođen je u Beogradu 1972. godine. Osnovno muzičko obrazovanje stekao je u školi „Davorin Jenko” na odseku klarineta, a uporedo završio i nižu muzičku školu „Stanković”, na odseku udaraljki. Posle srednje muzičke škole „Stanković” upisao je Fakultet muzičke umetnosti, gde je u klasi prof. Miroslava Karlovića stekao zvanje diplomiranog muzičara perkusioniste.
Od 1998. godine stalni je član orkestra opere Narodnog pozorišta u Beogradu, gde radi i danas.