Министарство одбране Републике Србије
 
01.06.2016.

Састанак Групе директора НАТО кодификационог система



У НАТО агенцији за снабдевање и набаку (~NATO Support and Procurement Agency NSPA~), у Капелану, Луксембург, одржан је 109. састанак Групе директора НАТО кодификационог система. Састанку је присуствовало 75 делегата из 43 чланице НАТО кодификационог система, међу којима и двочлана делегација из Републике Србије, на челу са директором Дирекције за стандардизацију, кодификацију и метрологију пуковником Веселином Раичевићем.

На састанку су расправљана важна питања стања квалитета података о кодификованим средствима, али и о будућем развоју НАТО кодификационог система. Посебан осврт је био на извештаје групе за буџет, стиринг групе за трансформацију НАТО кодификационог система ~TSWG~, групе за развој управљачког информационог система ~MIS-WG~ и извештај председавајућег Панела А.

Непосредним учешћем у раду састанка, омогућено је стицање увида, знања и искуства у развој кодификационог система, модерних управљачких, менаџерских, информационих система (~management cockpit~), логистичких информационих система, као и метода и начина унапређења рада Националног кодификационог бироа Србије.