Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.06.2016.

Sastanak Grupe direktora NATO kodifikacionog sistema



U NATO agenciji za snabdevanje i nabaku (~NATO Support and Procurement Agency NSPA~), u Kapelanu, Luksemburg, održan je 109. sastanak Grupe direktora NATO kodifikacionog sistema. Sastanku je prisustvovalo 75 delegata iz 43 članice NATO kodifikacionog sistema, među kojima i dvočlana delegacija iz Republike Srbije, na čelu sa direktorom Direkcije za standardizaciju, kodifikaciju i metrologiju pukovnikom Veselinom Raičevićem.

Na sastanku su raspravljana važna pitanja stanja kvaliteta podataka o kodifikovanim sredstvima, ali i o budućem razvoju NATO kodifikacionog sistema. Poseban osvrt je bio na izveštaje grupe za budžet, stiring grupe za transformaciju NATO kodifikacionog sistema ~TSWG~, grupe za razvoj upravljačkog informacionog sistema ~MIS-WG~ i izveštaj predsedavajućeg Panela A.

Neposrednim učešćem u radu sastanka, omogućeno je sticanje uvida, znanja i iskustva u razvoj kodifikacionog sistema, modernih upravljačkih, menadžerskih, informacionih sistema (~management cockpit~), logističkih informacionih sistema, kao i metoda i načina unapređenja rada Nacionalnog kodifikacionog biroa Srbije.