Министарство одбране Републике Србије
 
13.06.2023.

Припадници Сектора за људске ресурсе Министарства одбране посетили Народни музеј



Припадници Сектора за људске ресурсе Министарства одбране, у оквиру сарадње са Народним музејом Србије, посетили су сталну изложбену поставку која обухвата хронолошки опсег од праисторије до савремене уметности.

Током посете музеју, припадници Сектора за људске ресурсе упознали су се са богатом археолошком збирком која обухвата хронолошки распон од палеолита, мезолита, неолита, бронзаног, гвозденог доба до античке Грчке и римске културе и уметности.

Посебну пажњу припадника Сектора за људске ресурсе привукла је мумија староегипатског свештеника Несмина, у јавности позната као „Београдска мумија“, која потиче из периода око 300. године пре нове ере, као и монументално дело Паје Јовановића „Крунисање Цара Душана“, композиција од преко двадесет квадратних метара, на којој је приказана 31 историјска личност.

Такође, употпунили су знања о настанку Српске државе и предметима који представљају материјалну културу Србије и упознали су се са фондом Галерије фресака из различитих цркава и манастира.
photoФОТОГАЛЕРИЈА