Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.06.2023.

Pripadnici Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane posetili Narodni muzej



Pripadnici Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane, u okviru saradnje sa Narodnim muzejom Srbije, posetili su stalnu izložbenu postavku koja obuhvata hronološki opseg od praistorije do savremene umetnosti.

Tokom posete muzeju, pripadnici Sektora za ljudske resurse upoznali su se sa bogatom arheološkom zbirkom koja obuhvata hronološki raspon od paleolita, mezolita, neolita, bronzanog, gvozdenog doba do antičke Grčke i rimske kulture i umetnosti.

Posebnu pažnju pripadnika Sektora za ljudske resurse privukla je mumija staroegipatskog sveštenika Nesmina, u javnosti poznata kao „Beogradska mumija“, koja potiče iz perioda oko 300. godine pre nove ere, kao i monumentalno delo Paje Jovanovića „Krunisanje Cara Dušana“, kompozicija od preko dvadeset kvadratnih metara, na kojoj je prikazana 31 istorijska ličnost.

Takođe, upotpunili su znanja o nastanku Srpske države i predmetima koji predstavljaju materijalnu kulturu Srbije i upoznali su se sa fondom Galerije fresaka iz različitih crkava i manastira.
photoFOTOGALERIJA