Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
21.12.2013.

Новогодишњи гала концерт Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“



Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржаo је вечерас новогодишњи гала концерт у Центру „Сава“, под диригентском палицом Дејана Савића, директора Опере Народног позоришта у Београду. Концерту су присуствовали министар одбране Небојша Родић, министри у Влади Србије, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, припадници Министарства одбране и Војске Србије и бројни гости.

Публика је уживала у извођењима сопрана Сузане Шуваковић Савић, примадоне Опере Народног позоришта у Београду и Ромола Тисана, прослављеног тенора из Италије. Њима су се у две нумере придружили Бранислав Лечић и Невена Ристић, глумци из серије и филма „Војна академија“, а јунаци из серије и филма Бранко Јанковић и Иван Михаиловић водили су програм. Глумица Дијана Јовичић рецитовала је стихове „Бесмртне песме“ Мирослава Антића, уз пратњу виолинисткиње Радмиле Вардалић.

Водитељи су читали одломке либрета пред сваку арију, чиме су допринели да публика још више ужива. На програму се биле познате арије из опера „Мадам Батерфлај“, „Боеми“, „Тоска“ и „Турандот“ Ђакома Пучинија, „Евгеније Оњегин“ Петра И. Чајковског, наполитанске песме и новије композиције светске популарности.

Концерт је, већ четврту годину заредом, организован поводом Нове године, уз традиционално гостовање познатих оперских певача и личности из света културе и уметности с којима је Министарство одбране остварило успешну сарадњу током године.