Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
21.12.2013.

Novogodišnji gala koncert Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“



Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ održao je večeras novogodišnji gala koncert u Centru „Sava“, pod dirigentskom palicom Dejana Savića, direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Koncertu su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Rodić, ministri u Vladi Srbije, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojni gosti.

Publika je uživala u izvođenjima soprana Suzane Šuvaković Savić, primadone Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i Romola Tisana, proslavljenog tenora iz Italije. Njima su se u dve numere pridružili Branislav Lečić i Nevena Ristić, glumci iz serije i filma „Vojna akademija“, a junaci iz serije i filma Branko Janković i Ivan Mihailović vodili su program. Glumica Dijana Jovičić recitovala je stihove „Besmrtne pesme“ Miroslava Antića, uz pratnju violinistkinje Radmile Vardalić.

Voditelji su čitali odlomke libreta pred svaku ariju, čime su doprineli da publika još više uživa. Na programu se bile poznate arije iz opera „Madam Baterflaj“, „Boemi“, „Toska“ i „Turandot“ Đakoma Pučinija, „Evgenije Onjegin“ Petra I. Čajkovskog, napolitanske pesme i novije kompozicije svetske popularnosti.

Koncert je, već četvrtu godinu zaredom, organizovan povodom Nove godine, uz tradicionalno gostovanje poznatih operskih pevača i ličnosti iz sveta kulture i umetnosti s kojima je Ministarstvo odbrane ostvarilo uspešnu saradnju tokom godine.