Министарство одбране Републике Србије
 
14.05.2014.

Интензивирање војнообразовне сарадње са Кином



Делегација војних академија Народноослободилачке армије Кине коју је предводио генерал-мајор Ћин Бокаи, начелник Факултета за инжињерију, боравила је у званичној посети Републици Србији.

Делегацију кинеских оружаних снага  примио је ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, у пратњи начелника Војне академије генерал-мајора проф. др Младена Вуруне, декана Медицинског факултета Војномедицинске академије бригадног генерала проф. др Миодрага Чолића и других сарадника.

Током састанка разговарано је о  модалитетима постојеће и будуће војнообразовне сарадње и представљене могућности и војнообразовни капацитети Универзитета одбране, Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.  Постигнут је висок степен сагласности о свим темама, а посебно је истакнуто да војнообразовну сарадњу треба подићи на квалитативно и квантитативно виши ниво.

Закључено је да постоји простор за развој овог облика сарадње, те да ће у наредном периоду обе стране учинити све како би се интензивирала размена кандидата на школовању у областима од заједничког интереса.

Током разговора у Војној академији уприличен је сусрет кинеске делегације са представницима Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе, које је предводио заменик начелника, пуковник Саша Бојковић, као и са представницима Министарства одбране и Војске Србије који су у протеклом периоду реализовали неки од видова усавршавања у Народној Републици Кини.


photoФОТОГАЛЕРИЈА