Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.05.2014.

Intenziviranje vojnoobrazovne saradnje sa Kinom



Delegacija vojnih akademija Narodnooslobodilačke armije Kine koju je predvodio general-major Ćin Bokai, načelnik Fakulteta za inžinjeriju, boravila je u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Delegaciju kineskih oružanih snaga  primio je rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić, u pratnji načelnika Vojne akademije general-majora prof. dr Mladena Vurune, dekana Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije brigadnog generala prof. dr Miodraga Čolića i drugih saradnika.

Tokom sastanka razgovarano je o  modalitetima postojeće i buduće vojnoobrazovne saradnje i predstavljene mogućnosti i vojnoobrazovni kapaciteti Univerziteta odbrane, Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.  Postignut je visok stepen saglasnosti o svim temama, a posebno je istaknuto da vojnoobrazovnu saradnju treba podići na kvalitativno i kvantitativno viši nivo.

Zaključeno je da postoji prostor za razvoj ovog oblika saradnje, te da će u narednom periodu obe strane učiniti sve kako bi se intenzivirala razmena kandidata na školovanju u oblastima od zajedničkog interesa.

Tokom razgovora u Vojnoj akademiji upriličen je susret kineske delegacije sa predstavnicima Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse, koje je predvodio zamenik načelnika, pukovnik Saša Bojković, kao i sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su u proteklom periodu realizovali neki od vidova usavršavanja u Narodnoj Republici Kini.


photoFOTOGALERIJA