Министарство одбране Републике Србије
 
12.05.2014.

Састанак министра одбране са амбасадором Немачке




Министар одбране Републике Србије Братислав Гашић разговарао је данас са амбасадором Савезне Републике Немачке у Београду Хајнцом Вилхелмом.

Министар Гашић упознао је немачког амбасадора са приоритетима нове Владе Републике Србије.

На састанку је закључено да је сарадња Србије и Немачке у области одбране развијена, као и да постоји простор за њено унапређење. Тежишне области су војнообразовна и војномедицинска сарадња и припреме за учешће припадника оружаних снага у мултинационалним операцијама.

„Република Србија заинтересована је за заједничко учешће са припадницима оружаних снага Немачке у мисији Европске уније у Малију, што је један од приоритета Министарства одбране Србије у наредном периоду“, истакао је министар Гашић.

Министар Гашић и амбасадор Вилхелм разговарали су о приоритетима Министарства одбране у регионалној сарадњи, сарадњи Министарства одбране и Војске Србије у оквиру Програма Партнерство за мир, Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици Европске уније, као и о ангажовању припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама.

Министар је захвалио на подршци Немачке европским интеграцијама наше земље, као и на веома коректној сарадњи са немачким контингентом у саставу КФОР.

Истакнут је значај усаглашавања и потписивања новог Споразума о сарадњи у области одбране, као и континуитета посета високог нивоа. Министар одбране упутио је позив за посету министарки одбране Немачке Урсули вон дер Лајен Републици Србији.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Пријем | FLV