Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.05.2014.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom Nemačke




Ministar odbrane Republike Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Hajncom Vilhelmom.

Ministar Gašić upoznao je nemačkog ambasadora sa prioritetima nove Vlade Republike Srbije.

Na sastanku je zaključeno da je saradnja Srbije i Nemačke u oblasti odbrane razvijena, kao i da postoji prostor za njeno unapređenje. Težišne oblasti su vojnoobrazovna i vojnomedicinska saradnja i pripreme za učešće pripadnika oružanih snaga u multinacionalnim operacijama.

„Republika Srbija zainteresovana je za zajedničko učešće sa pripadnicima oružanih snaga Nemačke u misiji Evropske unije u Maliju, što je jedan od prioriteta Ministarstva odbrane Srbije u narednom periodu“, istakao je ministar Gašić.

Ministar Gašić i ambasador Vilhelm razgovarali su o prioritetima Ministarstva odbrane u regionalnoj saradnji, saradnji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u okviru Programa Partnerstvo za mir, Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici Evropske unije, kao i o angažovanju pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama.

Ministar je zahvalio na podršci Nemačke evropskim integracijama naše zemlje, kao i na veoma korektnoj saradnji sa nemačkim kontingentom u sastavu KFOR.

Istaknut je značaj usaglašavanja i potpisivanja novog Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane, kao i kontinuiteta poseta visokog nivoa. Ministar odbrane uputio je poziv za posetu ministarki odbrane Nemačke Ursuli von der Lajen Republici Srbiji.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Пријем | FLV