Министарство одбране Републике Србије
 
31.03.2014.

Донација Центру за самостално учење енглеског језика



У панчевачкој касарни „Народни херој Стевица Јовановић“, данас су Центру за самостално учење енглеског језика, у наставку сарадње на програму ПЕЛТ, уручене књиге и часописа на енглеском језику.

Донацију су предали изасланици одбрана земаља донатора на том програму оспособљавања у области учења енглеског језика, Сједињених Америчких Држава, Краљевине Норвешке, Велике Британије, Холандије, Шведске и Данске.

Захваљујући на поклону и поздрављајући госте, начелник Управе за кадрове, бригадни генерал Драгосав Лацковић истакао је да је реч о већ традиционалној сарадњи са војскама пријатељских земаља, за коју се нада да ће бити настављена.

– Донација ће нам бити од користи и драго ми је да је стигла до кога треба, не само до полазника наших курсева већ и до наставника и у значајној мери ће унапредити учење у Центру за самостално учење енглеског језика у панчевачкој касарни, рекао је генерал Лацковић.

Копредседник Програма ПЕЛТ, војни изасланик Краљевине Норвешке пуковник Есбен Аасс изразио је задовољство што је, након посете на отварању Центра, поново у Панчеву и да је посебно срећан јер види да је програм и овде функционалан.

– Важно је учити стране језике, не само зато што је нужно да успешно комуницирамо током заједничког боравка у мировним мисијама, већ и да бисмо се добро разумели на оваквим скуповима – рекао је генерал Аасс.

Изасланик одбране Сједињених Америчких Држава пуковник Пол Бротзен изразио је задовољство што су се у Панчеву први пут окупили представници свих донатора програма ПЕЛТ и појаснио да део часописа и књига потиче из личних колекција амбасадора САД и Велике Британије.

После кратке презентације Центра, гости, међу којима је био и начелник штаба Команде за обуку пуковник Станко Васиљевић, обишли су Собу историјата Центра за обуку и усавршавање подофицира, после чега је одржана седница Управног одбора групе ПЕЛТ на којој су договорени даљи кораци сарадње.

Данашња донација ће помоћи у методско-стручној припреми наставника енглеског језика у усвајању нових метода учења ~(Task-based learning)~ ради ефикасније употребе ~SAC~ у развијању оперативних способности полазника полуинтензивних курсева енглеског језика, као део циклуса оспособљавања припадника Војске Србије за тестирање по стандарду ~STANAG 6001~.



photoФОТОГАЛЕРИЈА