Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.03.2014.

Donacija Centru za samostalno učenje engleskog jezika



U pančevačkoj kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“, danas su Centru za samostalno učenje engleskog jezika, u nastavku saradnje na programu PELT, uručene knjige i časopisa na engleskom jeziku.

Donaciju su predali izaslanici odbrana zemalja donatora na tom programu osposobljavanja u oblasti učenja engleskog jezika, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Norveške, Velike Britanije, Holandije, Švedske i Danske.

Zahvaljujući na poklonu i pozdravljajući goste, načelnik Uprave za kadrove, brigadni general Dragosav Lacković istakao je da je reč o već tradicionalnoj saradnji sa vojskama prijateljskih zemalja, za koju se nada da će biti nastavljena.

– Donacija će nam biti od koristi i drago mi je da je stigla do koga treba, ne samo do polaznika naših kurseva već i do nastavnika i u značajnoj meri će unaprediti učenje u Centru za samostalno učenje engleskog jezika u pančevačkoj kasarni, rekao je general Lacković.

Kopredsednik Programa PELT, vojni izaslanik Kraljevine Norveške pukovnik Esben Aass izrazio je zadovoljstvo što je, nakon posete na otvaranju Centra, ponovo u Pančevu i da je posebno srećan jer vidi da je program i ovde funkcionalan.

– Važno je učiti strane jezike, ne samo zato što je nužno da uspešno komuniciramo tokom zajedničkog boravka u mirovnim misijama, već i da bismo se dobro razumeli na ovakvim skupovima – rekao je general Aass.

Izaslanik odbrane Sjedinjenih Američkih Država pukovnik Pol Brotzen izrazio je zadovoljstvo što su se u Pančevu prvi put okupili predstavnici svih donatora programa PELT i pojasnio da deo časopisa i knjiga potiče iz ličnih kolekcija ambasadora SAD i Velike Britanije.

Posle kratke prezentacije Centra, gosti, među kojima je bio i načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Stanko Vasiljević, obišli su Sobu istorijata Centra za obuku i usavršavanje podoficira, posle čega je održana sednica Upravnog odbora grupe PELT na kojoj su dogovoreni dalji koraci saradnje.

Današnja donacija će pomoći u metodsko-stručnoj pripremi nastavnika engleskog jezika u usvajanju novih metoda učenja ~(Task-based learning)~ radi efikasnije upotrebe ~SAC~ u razvijanju operativnih sposobnosti polaznika poluintenzivnih kurseva engleskog jezika, kao deo ciklusa osposobljavanja pripadnika Vojske Srbije za testiranje po standardu ~STANAG 6001~.



photoFOTOGALERIJA