Министарство одбране Републике Србије
 
05.03.2014.

Посета Институту за стратегијска истраживања



Делегација Клуба генерала и адмирала Србије посетила је данас Институт за стратегијска истраживања.

Поздрављајући госте, директорка те научно-истраживачке институције Министарства одбране др Јованка Шарановић представила је Институт, који је, како је истакла, расадник квалитетног кадра, који данас чине једанаест доктора наука и седам магистара.

- Наша основна намена јесте спровођење фундаменталних и примењених истраживања у области безбедности, одбране, војне историје и других војних дисциплина - подсетила је др Шарановић током презентације, и упознала госте са историјатом и организацијом Института и оним што је урађено у претходном периоду.

Директорка Института за стратегијска истраживања је истакла да та установа предњачи у систему кад је реч о родној избалансираности запослених, а да се посебно води рачуна и о старосној и образовној структури. Она је госте упознала са плановима институције, тежишним задацима, међу којима предњачи наставак процеса акредитације Института, и са новинама у раду, где се посебно осврнула на специјалну војну библиотеку.

Захваљујући на гостопримству, председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије генерал-потпуковник у пензији Љубиша Стојимировић најавио је сарадњу са Институтом током Међународне конференције о Првом светском рату, у априлу ове године.