Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.03.2014.

Poseta Institutu za strategijska istraživanja



Delegacija Kluba generala i admirala Srbije posetila je danas Institut za strategijska istraživanja.

Pozdravljajući goste, direktorka te naučno-istraživačke institucije Ministarstva odbrane dr Jovanka Šaranović predstavila je Institut, koji je, kako je istakla, rasadnik kvalitetnog kadra, koji danas čine jedanaest doktora nauka i sedam magistara.

- Naša osnovna namena jeste sprovođenje fundamentalnih i primenjenih istraživanja u oblasti bezbednosti, odbrane, vojne istorije i drugih vojnih disciplina - podsetila je dr Šaranović tokom prezentacije, i upoznala goste sa istorijatom i organizacijom Instituta i onim što je urađeno u prethodnom periodu.

Direktorka Instituta za strategijska istraživanja je istakla da ta ustanova prednjači u sistemu kad je reč o rodnoj izbalansiranosti zaposlenih, a da se posebno vodi računa i o starosnoj i obrazovnoj strukturi. Ona je goste upoznala sa planovima institucije, težišnim zadacima, među kojima prednjači nastavak procesa akreditacije Instituta, i sa novinama u radu, gde se posebno osvrnula na specijalnu vojnu biblioteku.

Zahvaljujući na gostoprimstvu, predsednik Skupštine Kluba generala i admirala Srbije general-potpukovnik u penziji Ljubiša Stojimirović najavio je saradnju sa Institutom tokom Međunarodne konferencije o Prvom svetskom ratu, u aprilu ove godine.