Министарство одбране Републике Србије
 
26.02.2014.

Информисање страних војних представника о буџету одбране у 2014. години



У Анекс сали Дома Гарде „Топчидер“ данас је одржанo редовно информисање страних војних представника акредитованих у Републици Србији о буџету одбране у 2014. години у организацији Сектора за буџет и финансије Министарства одбране.

Поздрављајући окупљене, државни секретар Зоран Ђорђевић је истакао да Министарство одбране може да послужи као пример добре праксе за остале институције. Међу променама које су обележиле годину за нама, он је нагласио да је интерна ревизија сада подређена министру одбране и једино њему одговорна.

Указујући на сложену финансијску ситуацију, која се у великој мери рефлектује на буџет намењен Министарству одбране, државни секретар Ђорђевић је подсетио на реченицу Волтера Липмана да је „некада књижевност била уметност, а финансије занат. Данас је књижевност занат, а финансије уметност“.

Начелник Управе за буџет пуковник доц. др Саша Трандафиловић, у наставку сусрета истакао је основне карактеристике буџета одбране за 2014. годину, осврћући се на елементе везане за буџетску политику Министарства одбране.

Завршни део данашњег скупа био је резервисан за питања страних војних представника, који су се највише интересовали о могућности и начинима да Влада Републике Србије помогне Министарству одбране у превазилажењу проблема набавке опреме и средстава.

photoФОТОГАЛЕРИЈА