Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.02.2014.

Informisanje stranih vojnih predstavnika o budžetu odbrane u 2014. godini



U Aneks sali Doma Garde „Topčider“ danas je održano redovno informisanje stranih vojnih predstavnika akreditovanih u Republici Srbiji o budžetu odbrane u 2014. godini u organizaciji Sektora za budžet i finansije Ministarstva odbrane.

Pozdravljajući okupljene, državni sekretar Zoran Đorđević je istakao da Ministarstvo odbrane može da posluži kao primer dobre prakse za ostale institucije. Među promenama koje su obeležile godinu za nama, on je naglasio da je interna revizija sada podređena ministru odbrane i jedino njemu odgovorna.

Ukazujući na složenu finansijsku situaciju, koja se u velikoj meri reflektuje na budžet namenjen Ministarstvu odbrane, državni sekretar Đorđević je podsetio na rečenicu Voltera Lipmana da je „nekada književnost bila umetnost, a finansije zanat. Danas je književnost zanat, a finansije umetnost“.

Načelnik Uprave za budžet pukovnik doc. dr Saša Trandafilović, u nastavku susreta istakao je osnovne karakteristike budžeta odbrane za 2014. godinu, osvrćući se na elemente vezane za budžetsku politiku Ministarstva odbrane.

Završni deo današnjeg skupa bio je rezervisan za pitanja stranih vojnih predstavnika, koji su se najviše interesovali o mogućnosti i načinima da Vlada Republike Srbije pomogne Ministarstvu odbrane u prevazilaženju problema nabavke opreme i sredstava.

photoFOTOGALERIJA