Министарство одбране Републике Србије
 
02.11.2013.

Ансамбл „Станислав Бинички“ у Словенији



Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и један од најпознатијих словеначких извођача Роберт Пешут - Мањифико, одржали су јуче концерт у препуној Галусовој дворани Цанкарјевог дома, у Љубљани. Заједнички наступ имаће и вечерас у престоници, такође у највећој словеначкој дворани, а два дана касније у Мурској Соботи, граду на североистоку земље. Карте за све концерте су распродате.

Међу присутнима на јучерашњем концерту била је и премијерка Словеније Аленка Братушек, а словеначка ПОП ТВ преносила је наступ уживо.

Репертоар концерта била је музика из филма „Монтевидео, Бог те видео“, једног од најгледанијих остварења српске кинематографије у последњих 20 година, коју је словеначки музичар компоновао и снимио с нашим ансамблом.

Уметнички ансамбл наступио је под диригентском палицом мајора Игора Митровића, са бендом који иначе прати Мањифика. Специјална гошћа била је вокал Луз Касал, шпанска дива и звезда филма „Високе потпетице“ Педра Алмодовара, која је с Мањификом и Ансамблом снимала песме за други део филма „Монтевидео, Бог те видео“.

Мањифико је на концерту представио нови албум, објављен 15. октобра, на ком се налазе и песме из филма. Уз више од 20 композиција као што су „Само мало“, „Убићу те“, „Пукни зоро“, „Зум зум коло“, „Пиња колада“, „Српска посла“, „Силвија“ и „Хало господична“ публика је неуморно аплаудирала и уживала током целог концерта.

Ово је други пут да Ансамбл „Бинички“ и Мањифико свирају музику из филма пред словеначком публиком. Прошле године, они су то извели на главној бини летњег фестивала Лент у Марибору.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Put, proba, Ljubljana | FLV
Koncert u Ljubljani | FLV