Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.11.2013.

Ansambl „Stanislav Binički“ u Sloveniji



Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i jedan od najpoznatijih slovenačkih izvođača Robert Pešut - Manjifiko, održali su juče koncert u prepunoj Galusovoj dvorani Cankarjevog doma, u Ljubljani. Zajednički nastup imaće i večeras u prestonici, takođe u najvećoj slovenačkoj dvorani, a dva dana kasnije u Murskoj Soboti, gradu na severoistoku zemlje. Karte za sve koncerte su rasprodate.

Među prisutnima na jučerašnjem koncertu bila je i premijerka Slovenije Alenka Bratušek, a slovenačka POP TV prenosila je nastup uživo.

Repertoar koncerta bila je muzika iz filma „Montevideo, Bog te video“, jednog od najgledanijih ostvarenja srpske kinematografije u poslednjih 20 godina, koju je slovenački muzičar komponovao i snimio s našim ansamblom.

Umetnički ansambl nastupio je pod dirigentskom palicom majora Igora Mitrovića, sa bendom koji inače prati Manjifika. Specijalna gošća bila je vokal Luz Kasal, španska diva i zvezda filma „Visoke potpetice“ Pedra Almodovara, koja je s Manjifikom i Ansamblom snimala pesme za drugi deo filma „Montevideo, Bog te video“.

Manjifiko je na koncertu predstavio novi album, objavljen 15. oktobra, na kom se nalaze i pesme iz filma. Uz više od 20 kompozicija kao što su „Samo malo“, „Ubiću te“, „Pukni zoro“, „Zum zum kolo“, „Pinja kolada“, „Srpska posla“, „Silvija“ i „Halo gospodična“ publika je neumorno aplaudirala i uživala tokom celog koncerta.

Ovo je drugi put da Ansambl „Binički“ i Manjifiko sviraju muziku iz filma pred slovenačkom publikom. Prošle godine, oni su to izveli na glavnoj bini letnjeg festivala Lent u Mariboru.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Put, proba, Ljubljana | FLV
Koncert u Ljubljani | FLV