Министарство одбране Републике Србије
 
25.10.2013.

Представљен први авион „Ер Србија“



Први авион нове националне авиокомпаније Ер Србија, ербас А 319, свечано је представљен данас на београдском аеродрому „Никола Тесла“. Догађају су присуствовали први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, генерални директор Ер Србије, Дане Кондић и председник Етихад Ервејса Џејмс Хоган.

Вучић је изјавио да је циљ нове националне компаније да буде најјача, најбоља и најзначајнија авио-компанија у региону. Он је истакао и да је ово можда мали корак за ту компанију, али велики за државу Србију, и да ће сви који буду користили услуге Ер Србије имати само речи хвале.

Кондић је истакао да се путници на светском тржишту за одређеног авио-превозника искључиво опредељују на основу цене, услуге и удобности путовања и да, због тога, Ер Србија мора у сва три сегмента да буде боља од других.
Према његовим речима, Ер Србија ће допринети развоју српског туризма и привреде и отварању нових радних места, а грађани Србије добиће компанију на коју ће бити поносни.

Први авион Ер Србије слетео је на београдски аеродром 19. октобра, а како је раније најављено први лет из Београда у Абу Даби биће реализован 26. октобра.

Ер Србија је у среду, 23. октобра организовала пробни лет авиона ербас А 319 у пратњи војних авиона, „супер галеб Г4“ и два авиона „миг 29“. Том приликом извели су активности у оквиру редовне летачке обуке „праћење цивилног авиона“.

Нова национална авиокомпанија имаће до краја године шест летелица, а следеће још четири.

photoФОТОГАЛЕРИЈА