Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.10.2013.

Predstavljen prvi avion „Er Srbija“



Prvi avion nove nacionalne aviokompanije Er Srbija, erbas A 319, svečano je predstavljen danas na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“. Događaju su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić i predsednik Etihad Ervejsa Džejms Hogan.

Vučić je izjavio da je cilj nove nacionalne kompanije da bude najjača, najbolja i najznačajnija avio-kompanija u regionu. On je istakao i da je ovo možda mali korak za tu kompaniju, ali veliki za državu Srbiju, i da će svi koji budu koristili usluge Er Srbije imati samo reči hvale.

Kondić je istakao da se putnici na svetskom tržištu za određenog avio-prevoznika isključivo opredeljuju na osnovu cene, usluge i udobnosti putovanja i da, zbog toga, Er Srbija mora u sva tri segmenta da bude bolja od drugih.
Prema njegovim rečima, Er Srbija će doprineti razvoju srpskog turizma i privrede i otvaranju novih radnih mesta, a građani Srbije dobiće kompaniju na koju će biti ponosni.

Prvi avion Er Srbije sleteo je na beogradski aerodrom 19. oktobra, a kako je ranije najavljeno prvi let iz Beograda u Abu Dabi biće realizovan 26. oktobra.

Er Srbija je u sredu, 23. oktobra organizovala probni let aviona erbas A 319 u pratnji vojnih aviona, „super galeb G4“ i dva aviona „mig 29“. Tom prilikom izveli su aktivnosti u okviru redovne letačke obuke „praćenje civilnog aviona“.

Nova nacionalna aviokompanija imaće do kraja godine šest letelica, a sledeće još četiri.

photoFOTOGALERIJA