Министарство одбране Републике Србије
 
13.05.2013.

Посета представника Академије националне одбране Нигерије



Посета представника Академије националне одбране СР Нигерије нашој земљи започела је данас y касарни Топчидер, пријемом и презентацијом Министарства одбране Републике Србије које је уприличио помоћник министра за политику одбране Мирослав Јовановић.

Упућујући речи добродошлице гостима, помоћник министра је изразио наду да ће сви циљеви посете делегације пријатељске земље бити реализовани. Он је истакао да високо цени институцију Универзитета одбране Републике Нигерије и да у нашој земљи постоји веома слична установа, Школа националне одбране као део Универзитета одбране.

- Наш циљ је да вам током ваше посете представимо потенцијале Републике Србије у области образовног система, војно-техничких и војно-медицинских потенцијала и способности, као и капацитете наше наменске индустрије - истакао је Јовановић.

Осим елемената политике одбране Републике Србије, које је представио помоћник министра, данашња презентација, на захтев гостију, обухватила је и излагање о реформама и стратегијским документима у систему одбране, као и о искуствима из ратова са простора бивше Југославије, за које су били задужени пуковник Драган Татомир из Управе за стратегијско планирање и Милан Терзић, историчар Института за стратегијска истраживања.

Према плану посете, за госте из Академије националне одбране Нигерије сутра ће бити организована презентација организационих јединица Генералштаба Војске Србије, Универзитета одбране, Војномедицинске академије и Војне акдемије, док је за последњи дан посете, у среду предвиђена посета Војнотехничком институту, Јавном предузећу Југоимпорт СДПР и полигону Никинци.