Министарство одбране Републике Србије
 
25.04.2013.

Сарадња са Алжиром



Помоћник министра за политику одбране Мирослав Јовановић састао се са изаслаником одбране ДНР Алжир у Београду, пуковником Аиса Калед Ел Бејом.

На састанку су размењена мишљења о унапређењу стратешке сарадње у области одбране и реализацији активности из Плана српско–алжирске војне сарадње у 2013. години.  Обострано је констатовано је да су односи две државе, засновани на историјској блискости и пријатељству два народа, традиционално добри и неоптерећени отвореним питањима, као и да сарадња у области одбране представља најразвијенији облик билатералне сарадње две земље.

Изасланик одбране Алжирa у Београду изразио је задовољство развојем и интензивирањем укупне сарадње, посебно у области војноекономске и војнообразовне сарадње. Он је истакао да сарадња има узлазни тренд, као и да су досадашњи успешни резултати у овој области, постигнути захваљујући професионализму и изузетном квалитету кадра Министарства одбране Републике Србије.

Саговорници су указали на потребу и значај очувања пријатељства два народа и државе у циљу остварења заједничких интереса.

Оцењено је да би организација сусрета на високом нивоу, ради размене ставова и дефинисања стратешких смерница, допринела даљем унапређењу сарадње у области одбране.