Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2012.

Унапређење војне сарадње са САД



Државни секретар Министарства одбране Александар Николић, разговарао је са замеником амбасадора Сједињених Америчких Држава у Београду Ерлом Лиценбергером и изаслаником одбране Сједињених Америчких Држава пуковником Полом Броценом.

Теме састанка односиле су се на питања даљег унапређења билатералне војне сарадње кроз разматрање постојећих, завршетак отпочетих пројеката и отварање нових могућих области сарадње у наредном периоду.

Размењена су мишљења и обострано истакнута подршка наставку и даљем развоју сарадње, посебно у областима професионализације оружаних снага, учешћу на заједничким обукама и вежбама, јачању капацитета регионалне сарадње, даљег усавршавања и школовања припадника Министарства одбране и Војске Србије, као и раду Мешовите комисије Србија – САД за питања реформе система одбране.

Државни секретар Александар Николић је истакао да је Министарство одбране заинтересовано да тежиште сарадње у наредном периоду буде на организацији заједничких обука и вежби, реализацији пројекта развоја базе „Југ“ и наставку школовања и усавршавања кадрова Министарства одбране и Војске Србије.