Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.11.2012.

Unapređenje vojne saradnje sa SAD



Državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Nikolić, razgovarao je sa zamenikom ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Erlom Licenbergerom i izaslanikom odbrane Sjedinjenih Američkih Država pukovnikom Polom Brocenom.

Teme sastanka odnosile su se na pitanja daljeg unapređenja bilateralne vojne saradnje kroz razmatranje postojećih, završetak otpočetih projekata i otvaranje novih mogućih oblasti saradnje u narednom periodu.

Razmenjena su mišljenja i obostrano istaknuta podrška nastavku i daljem razvoju saradnje, posebno u oblastima profesionalizacije oružanih snaga, učešću na zajedničkim obukama i vežbama, jačanju kapaciteta regionalne saradnje, daljeg usavršavanja i školovanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i radu Mešovite komisije Srbija – SAD za pitanja reforme sistema odbrane.

Državni sekretar Aleksandar Nikolić je istakao da je Ministarstvo odbrane zainteresovano da težište saradnje u narednom periodu bude na organizaciji zajedničkih obuka i vežbi, realizaciji projekta razvoja baze „Jug“ i nastavku školovanja i usavršavanja kadrova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.