Министарство одбране Републике Србије
 
06.09.2012.

Делегација Анголе у посети Министарству одбране



Делегација Министарства народне одбране Републике Анголе борави у посети Министaрству одбране Републике Србије. Циљ посете је унапређење сарадње у социјалној области и јачање традионално пријатељских односа између две земљe.

Састанак са делегацијом коју чине вице-адмирал Валдемар Кристо де Оливијера, пуковник Жозе Алфонсо Мартинс, пуковник Марија Домигос Томас и потпуковник Андре Франциско Квинда одржан је у просторијама Управе за традицију, стандард и ветеране, која је домаћин посете.

Вице-адмирал Валдемар Кристо де Оливијера показао је интересовање за искуства која Министaрство одбране и Војска Србије имају када је реч о демобилизацији рањених припадника Војске Србије, њиховој преквалификацији, социјалном, здравственом и стамбеном збрињавању, као и бриге о њиховим породицама.

Начелник Управе за традицију, стандард и ветеране, пуковник Слађан Ристић је пожелевши добродошлицу гостима, истакао да Србија, поред богате војничке традиције, има искуства и у примени прописа из области социјалне подршке и заштите војних ветерана, особа са инвалидитетом, као и збрињавања породица рањених и погинулих припадника Војске Србије.

Делегација Анголе је посетила Дирекцију за промену каријере Управе за традицију, стандард и ветеране, где су им представљене могућности које Министaрство одбране пружа професионалним припадницима Војске Србије који одлазе из система одбране ради лакшег интегрисања у цивилни живот.

Програмом посете предвиђено је да се делегација Анголе састане са кадетима Војне академије из Анголе, као и да обиђе Војни музеј на Калемегдану и Авалски торањ.