Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.09.2012.

Delegacija Angole u poseti Ministarstvu odbrane



Delegacija Ministarstva narodne odbrane Republike Angole boravi u poseti Ministarstvu odbrane Republike Srbije. Cilj posete je unapređenje saradnje u socijalnoj oblasti i jačanje tradionalno prijateljskih odnosa između dve zemlje.

Sastanak sa delegacijom koju čine vice-admiral Valdemar Kristo de Olivijera, pukovnik Žoze Alfonso Martins, pukovnik Marija Domigos Tomas i potpukovnik Andre Francisko Kvinda održan je u prostorijama Uprave za tradiciju, standard i veterane, koja je domaćin posete.

Vice-admiral Valdemar Kristo de Olivijera pokazao je interesovanje za iskustva koja Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju kada je reč o demobilizaciji ranjenih pripadnika Vojske Srbije, njihovoj prekvalifikaciji, socijalnom, zdravstvenom i stambenom zbrinjavanju, kao i brige o njihovim porodicama.

Načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane, pukovnik Slađan Ristić je poželevši dobrodošlicu gostima, istakao da Srbija, pored bogate vojničke tradicije, ima iskustva i u primeni propisa iz oblasti socijalne podrške i zaštite vojnih veterana, osoba sa invaliditetom, kao i zbrinjavanja porodica ranjenih i poginulih pripadnika Vojske Srbije.

Delegacija Angole je posetila Direkciju za promenu karijere Uprave za tradiciju, standard i veterane, gde su im predstavljene mogućnosti koje Ministarstvo odbrane pruža profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije koji odlaze iz sistema odbrane radi lakšeg integrisanja u civilni život.

Programom posete predviđeno je da se delegacija Angole sastane sa kadetima Vojne akademije iz Angole, kao i da obiđe Vojni muzej na Kalemegdanu i Avalski toranj.