Министарство одбране Републике Србије
 
24.08.2012.

Војни спортски камп на Копаонику



Трећи интернационални војни спортски тренинг камп „Копаоник 2012“ који се ове године одржава од 15. до 30. августа окупио је припаднике оружаних снага из региона који се такмиче у традиционалним војним дисциплинама.

Спортисти Војске Србије, оружаних снага Румуније и Словеније свакодневно на 51. скијашком полигону „Копаоник“ заједно тренирају атлетику, оријентиринг и борилачке вештине.

Руководилац кампа пуковник Драган Ђини из одсека за војни спорт Војне академије и атлетичар старији водник Горан Чегар у маниру добрих домаћина труде се да колегама из словеначке и румунске војске боравак на Копаонику протекне што занимљивије, тако да се борилачки ринг у поподневним часовима, претвара у „денс“ подијум на коме се одржавају часови плеса. Уз то, ранораниоци дан могу започети часом јоге на свежем планинском ваздуху.

Копаоник, како кажу гости из страних армија, нуди одличне услове и погодну климу за летње припреме у поменутим спортовима, а сви се слажу да су тренинзи увек квалитетнији када има више такмичара који, уз то, користе прилику и за размену искустава.