Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.08.2012.

Vojni sportski kamp na Kopaoniku



Treći internacionalni vojni sportski trening kamp „Kopaonik 2012“ koji se ove godine održava od 15. do 30. avgusta okupio je pripadnike oružanih snaga iz regiona koji se takmiče u tradicionalnim vojnim disciplinama.

Sportisti Vojske Srbije, oružanih snaga Rumunije i Slovenije svakodnevno na 51. skijaškom poligonu „Kopaonik“ zajedno treniraju atletiku, orijentiring i borilačke veštine.

Rukovodilac kampa pukovnik Dragan Đini iz odseka za vojni sport Vojne akademije i atletičar stariji vodnik Goran Čegar u maniru dobrih domaćina trude se da kolegama iz slovenačke i rumunske vojske boravak na Kopaoniku protekne što zanimljivije, tako da se borilački ring u popodnevnim časovima, pretvara u „dens“ podijum na kome se održavaju časovi plesa. Uz to, ranoranioci dan mogu započeti časom joge na svežem planinskom vazduhu.

Kopaonik, kako kažu gosti iz stranih armija, nudi odlične uslove i pogodnu klimu za letnje pripreme u pomenutim sportovima, a svi se slažu da su treninzi uvek kvalitetniji kada ima više takmičara koji, uz to, koriste priliku i za razmenu iskustava.