Министарство одбране Републике Србије
 
06.07.2012.

Начелник Генералштаба примио официре који су завршили Генералштабно усавршавање



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић примио је официре који су, након завршетка Генералштабног усавршавања Школе националне одбране и школовања истог ранга у иностранству, распоређени на дужности у Војсци Србије. Пријему су присуствовали и чланови колегијума начелника Генералштаба.

Генерал Диковић је официрима који су завршили највише војне школе честитао и исказао задовољство што је наш систем добио још једну класу старешина школованих за најодговорније војничке дужности.

- Заиста очекујем да 32 официра чина потпуковника дају свој допринос систему, а да резултат буде видљив већ за годину дана, истакао је генерал Диковић додајући да је већина старешина постављена на више дужности од оних које су обављали пре поласка на школовање, што је доказ да се о кадру изузетно води рачуна.

Начелник Генералштаба поручио је старешинама да на новим радним местима примењују стечена знања и искуства и да на тај начин докажу да су заслужили позиције на којима се сада налазе.

Генералштабно усавршавање у овогодишњој класи завршило је 36 официра Војске Србије и три официра из оружаних снага Босне и Херцеговине. Реч је о највишем нивоу школовања у нашем систему одбране, након ког су старешине оспособљене за планирање и руковођење снагама у савременим операцијама у земљи и у иностранству.

Школовање ранга Генералштабног усавршавања у иностранству ове године завршила су четири потпуковника Војске Србије. Они су знања и искуства стицали у Италији, Француској, Русији и Сједињеним Америчким Државама.