Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.07.2012.

Načelnik Generalštaba primio oficire koji su završili Generalštabno usavršavanje



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković primio je oficire koji su, nakon završetka Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane i školovanja istog ranga u inostranstvu, raspoređeni na dužnosti u Vojsci Srbije. Prijemu su prisustvovali i članovi kolegijuma načelnika Generalštaba.

General Diković je oficirima koji su završili najviše vojne škole čestitao i iskazao zadovoljstvo što je naš sistem dobio još jednu klasu starešina školovanih za najodgovornije vojničke dužnosti.

- Zaista očekujem da 32 oficira čina potpukovnika daju svoj doprinos sistemu, a da rezultat bude vidljiv već za godinu dana, istakao je general Diković dodajući da je većina starešina postavljena na više dužnosti od onih koje su obavljali pre polaska na školovanje, što je dokaz da se o kadru izuzetno vodi računa.

Načelnik Generalštaba poručio je starešinama da na novim radnim mestima primenjuju stečena znanja i iskustva i da na taj način dokažu da su zaslužili pozicije na kojima se sada nalaze.

Generalštabno usavršavanje u ovogodišnjoj klasi završilo je 36 oficira Vojske Srbije i tri oficira iz oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Reč je o najvišem nivou školovanja u našem sistemu odbrane, nakon kog su starešine osposobljene za planiranje i rukovođenje snagama u savremenim operacijama u zemlji i u inostranstvu.

Školovanje ranga Generalštabnog usavršavanja u inostranstvu ove godine završila su četiri potpukovnika Vojske Srbije. Oni su znanja i iskustva sticali u Italiji, Francuskoj, Rusiji i Sjedinjenim Američkim Državama.