Министарство одбране Републике Србије
 
27.05.2021.

Састанак државног секретара Живановића са амбасадором Бразила



Државни секретар у Министарству одбране Бранко Живановић састао се данас са амбасадором Федеративне Републике Бразил у Београду Едуардом Ботељом Барбозом, поводом разговора о војно-економској сарадњи.

Током састанка, државни секретар Живановић изразио је задовољство што има прилику да са амбасадором Бразила разговара о сарадњи наменских индустрија две земље имајући у виду да су билатерални односи пријатељски и неоптерећени отвореним питањима.

Државни секретар Живановић захвалиo је на принципијелној подршци Бразила у одбрани принципа међународног права и у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије у вези са једнострано проглашеном независношћу Косова и Метохије.

Живановић је упознао саговорника да Република Србија одговорно и примерено јача сопствене одбрамбене капацитете, при чему највише руководство Републике Србије пружа максималну подршку опремању, модернизацији и унапређењу оперативних и функционалних способности Војске Србије.

Министарство одбране Републике Србије, како је нагласио државни секретар Живановић, позитивно је опредељено према интензивирању војно-економске сарадње са Бразилом. Он је позвао амбасадора Барбозу да са представницима Министарства одбране и наменске индустрије Бразила посети сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР“ током октобра 2021. године, што ће бити и изузетна прилика за размену идеја о сагледавању могућности за развијање сарадње на пољу наменских индустрија две земље.

Државни секретар Живановић је, такође, истакао да Министарство одбране Републике Србије остаје отворено за сваки вид комуникације у наредном периоду, у циљу идентификовања конкретних области сарадње.

Амбасадор Едуардо Ботељо Барбоза захвалио је на пријему у Министарству одбране Репубилике Србије уз наду да ће Србија и Бразил интезивирати сарадњу у области одбране у наредном периоду и подићи је на виши ниво у свим областима од заједничког интереса.
photoФОТОГАЛЕРИЈА