Министарство одбране Републике Србије
 
26.12.2019.

Министар Вулин: Нико не одговара за штету нанету држави




Министар одбране Александар Вулин рекао је данас пред посланицима Народне скупштине, да је Министарство одбране до сада исплатило више од 7,2 милијарди динара одштете за дискриминацију резервистима.
 
- Најмањи део тога је отишао резервистима, а највећи адвокатима. Министарство одбране поднело је више кривичних пријава против адвоката који су неовлашћено заступали поједине резервисте. Значи, дођу у тамо неко удружење, набаве спискове и туже у име свих групно. Такође смо поднели кривичне пријаве и против адвоката који су дупло тужили,  за исто лице у неколико судова на територији наше земље, па опет када то прође на групној кривичној пријави. То се некад примети, а некад не - казао је министар одбране и додао да је држава оштећена милијардама. 
 
- Не треба заборавити да је иста та жута власт оштетила државу својом једном одлуком, да се војним пензионерима не исплати повећање које им је следовало у складу са законом, због чега је држава Србија платила више од 10 милијарди динара. Ево, саберите само ове две једноставне цифре и погледајте колико је држава оштећена, а нико није срећан - рекао је министар одбране. 
 
- Нису пензионери срећни што су морали да туже државу и да чекају десет година да им се то коначно плати. Нису срећни ни резервисти јер су добили две, три хиљаде динара. Нису добили ништа. Нико срећан, нико задовољан, а држава тако жестоко оштећена. Нажалост, нико за то не одговара. Милијарде отишле у ваздух, на основу намерних, погрешних одлука, које су после уставни судови решавали и на овај начин кажњавали државу - рекао је министар Александар Вулин.