Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.12.2019.

Ministar Vulin: Niko ne odgovara za štetu nanetu državi




Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas pred poslanicima Narodne skupštine, da je Ministarstvo odbrane do sada isplatilo više od 7,2 milijardi dinara odštete za diskriminaciju rezervistima.
 
- Najmanji deo toga je otišao rezervistima, a najveći advokatima. Ministarstvo odbrane podnelo je više krivičnih prijava protiv advokata koji su neovlašćeno zastupali pojedine rezerviste. Znači, dođu u tamo neko udruženje, nabave spiskove i tuže u ime svih grupno. Takođe smo podneli krivične prijave i protiv advokata koji su duplo tužili,  za isto lice u nekoliko sudova na teritoriji naše zemlje, pa opet kada to prođe na grupnoj krivičnoj prijavi. To se nekad primeti, a nekad ne - kazao je ministar odbrane i dodao da je država oštećena milijardama. 
 
- Ne treba zaboraviti da je ista ta žuta vlast oštetila državu svojom jednom odlukom, da se vojnim penzionerima ne isplati povećanje koje im je sledovalo u skladu sa zakonom, zbog čega je država Srbija platila više od 10 milijardi dinara. Evo, saberite samo ove dve jednostavne cifre i pogledajte koliko je država oštećena, a niko nije srećan - rekao je ministar odbrane. 
 
- Nisu penzioneri srećni što su morali da tuže državu i da čekaju deset godina da im se to konačno plati. Nisu srećni ni rezervisti jer su dobili dve, tri hiljade dinara. Nisu dobili ništa. Niko srećan, niko zadovoljan, a država tako žestoko oštećena. Nažalost, niko za to ne odgovara. Milijarde otišle u vazduh, na osnovu namernih, pogrešnih odluka, koje su posle ustavni sudovi rešavali i na ovaj način kažnjavali državu - rekao je ministar Aleksandar Vulin.