Министарство одбране Републике Србије
 
22.02.2019.

Министар Вулин: Краљево је коначно добило праву везу са светом




Министар одбране Александар Вулин и директор привредног друштва Аеродроми Србије д.о.о Зоран Павловић потписали су данас у Краљеву уговор о коришћењу дела аеродрома „Морава“ за цивилни ваздушни саобраћај. 

Говорећи о значају потписаног уговора, министар Вулин је истакао да је данас велики дан за Краљево, које је коначно добило праву везу са светом.
- Дуго се маштало и сањало о томе да коначно Краљево има аеродром и ево добило је. Ово је велика прилика за развој града Краљева, за развој туризма, као што је и прилика за развој економије у Краљеву, а наравно и Војска Србије ће наставити да користи аеродром. Све функције безбедности и одбране земље ће бити сачуване, само добијамо још једну могућност да помогнемо грађанима Краљева и као што видите, свако улагање у Војску Србије је улагање у квалитет живота сваког од нас. Где је војска, ту је и ред, ту је и закон, ту је и успех – нагласио је министар Вулин.

Грaдоначелник Краљева Предраг Терзић нагласио је да је отварање аеродрома „Морава“ у Лађевцима сан који су сањале многе генерације Краљевчана, а који је коначно испуњен захваљујући Министарству одбране, Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а пре свега, председнику Републике Србије Александру Вучићу и одржаном обећању.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и директор Зоран Павловић у име привредног друштва Аеродроми Србије д.о.о. потписали су Уговор о неновчаном улогу Републике Србије у привредно друштво Аеродроми Србије д.о.о.

Данашњој церемонији потписивања уговора у згради Градске управе Краљева присуствовали су и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, командант РВиПВО генерал-мајор Душко Жарковић, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и представници локалне самоуправе и града Краљева.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.02.2019
mp4 (74,07 MB)
Изјава министра Вулина
22.02.2019
mp4 (138,66 MB)
Потписивање уговора
22.02.2019
mp4 (73,92 MB)
Изјава градоначелника Краљева