Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.02.2019.

Ministar Vulin: Kraljevo je konačno dobilo pravu vezu sa svetom




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor privrednog društva Aerodromi Srbije d.o.o Zoran Pavlović potpisali su danas u Kraljevu ugovor o korišćenju dela aerodroma „Morava“ za civilni vazdušni saobraćaj. 

Govoreći o značaju potpisanog ugovora, ministar Vulin je istakao da je danas veliki dan za Kraljevo, koje je konačno dobilo pravu vezu sa svetom.
- Dugo se maštalo i sanjalo o tome da konačno Kraljevo ima aerodrom i evo dobilo je. Ovo je velika prilika za razvoj grada Kraljeva, za razvoj turizma, kao što je i prilika za razvoj ekonomije u Kraljevu, a naravno i Vojska Srbije će nastaviti da koristi aerodrom. Sve funkcije bezbednosti i odbrane zemlje će biti sačuvane, samo dobijamo još jednu mogućnost da pomognemo građanima Kraljeva i kao što vidite, svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u kvalitet života svakog od nas. Gde je vojska, tu je i red, tu je i zakon, tu je i uspeh – naglasio je ministar Vulin.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić naglasio je da je otvaranje aerodroma „Morava“ u Lađevcima san koji su sanjale mnoge generacije Kraljevčana, a koji je konačno ispunjen zahvaljujući Ministarstvu odbrane, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a pre svega, predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i održanom obećanju.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor Zoran Pavlović u ime privrednog društva Aerodromi Srbije d.o.o. potpisali su Ugovor o nenovčanom ulogu Republike Srbije u privredno društvo Aerodromi Srbije d.o.o.

Današnjoj ceremoniji potpisivanja ugovora u zgradi Gradske uprave Kraljeva prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, komandant RViPVO general-major Duško Žarković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici lokalne samouprave i grada Kraljeva.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.02.2019
mp4 (74,07 MB)
Izjava ministra Vulina
22.02.2019
mp4 (138,66 MB)
Potpisivanje ugovora
22.02.2019
mp4 (73,92 MB)
Izjava gradonačelnika Kraljeva