Министарство одбране Републике Србије
 
17.01.2018.

Састанак са представницима Самосталног синдиката металаца Србије



Министар одбране Александар Вулин, са сарадницима, састао се са представницима Самосталног синдиката металаца Србије којe окупља шест привредних друштава Одбрамбене индустрије Србије.

На састанку се, у конструктивној дискусији, разговарало о тренутном стању у вези са Предлогом закона о производњи и промету наоружања и војне опреме, даљем нивоу технолошког унапређења фабрика и актуелним проблемима који оптерећују пословање фабрика Одбрамбене индустрије.

Министар Вулин је нагласио да је покренут процес изузимања тих фабрика са списка корисника јавних средстава, што ће се у наредном периоду усагласити са Министарством финансија и што даје флексибилније услове руководству фабрика за решавање статусних питања запослених већ почетком другог квартала ове године.

Преставници Самосталног синдиката су изразили захвалност Министарству одбране и председнику Вучићу што је уложило велике напоре на очувању капацитета фабрика и решавању нагомиланих проблема из претходног периода, те да су састанци овог типа пожељни и да са том праксом треба наставити и у наредном периоду.
photoФОТОГАЛЕРИЈА