Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.01.2018.

Sastanak sa predstavnicima Samostalnog sindikata metalaca Srbije



Ministar odbrane Aleksandar Vulin, sa saradnicima, sastao se sa predstavnicima Samostalnog sindikata metalaca Srbije koje okuplja šest privrednih društava Odbrambene industrije Srbije.

Na sastanku se, u konstruktivnoj diskusiji, razgovaralo o trenutnom stanju u vezi sa Predlogom zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, daljem nivou tehnološkog unapređenja fabrika i aktuelnim problemima koji opterećuju poslovanje fabrika Odbrambene industrije.

Ministar Vulin je naglasio da je pokrenut proces izuzimanja tih fabrika sa spiska korisnika javnih sredstava, što će se u narednom periodu usaglasiti sa Ministarstvom finansija i što daje fleksibilnije uslove rukovodstvu fabrika za rešavanje statusnih pitanja zaposlenih već početkom drugog kvartala ove godine.

Prestavnici Samostalnog sindikata su izrazili zahvalnost Ministarstvu odbrane i predsedniku Vučiću što je uložilo velike napore na očuvanju kapaciteta fabrika i rešavanju nagomilanih problema iz prethodnog perioda, te da su sastanci ovog tipa poželjni i da sa tom praksom treba nastaviti i u narednom periodu.
photoFOTOGALERIJA