Министарство одбране Републике Србије
 
05.10.2017.

Заједничка седница колегијума министра одбране и начелника Генералштаба




Заједничка седница Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије одржана је данас у Дому Гарде на Топчидеру. Седницом је руководио министар одбране Александар Вулин.
 
Поред редовног реферисања о кључним активностима и стању у систему одбране, акценат седнице био је на упознавању министра одбране и  начелникa Генералштаба Војске Србије са током припрема за реализацију приказа дела оперативних способности Војске Србије на аеродрому Батајница – „Слобода 2017“, који ће бити део обележавања Дана ослобођења Београда, 20. октобра.

На заједничкој седници Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије осим уобичајеног анализирања оперативних и функционалних способности  Војске Србије, посебно је разматрана реализације плана набавке новог наоружања и војне опреме, укључујући и опремање 1.500 војника најсавременијом опремом и наоружањем.

Паралелно са пријемом нових професионалних војника по уговору, наставља се и са улагањима у побољшање материјалног положаја припадника Војске Србије и њихових породица, попут већ повећаних дневница, ускоро се очекује и значајно повећање зарада, као и велики пројекат стамбене изградње, закључено је на заједничкој седници колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.


 

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.10.2017
mp4 (19,19 MB)
Колегијум