Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.10.2017.

Zajednička sednica kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba
Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas u Domu Garde na Topčideru. Sednicom je rukovodio ministar odbrane Aleksandar Vulin.
 
Pored redovnog referisanja o ključnim aktivnostima i stanju u sistemu odbrane, akcenat sednice bio je na upoznavanju ministra odbrane i  načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa tokom priprema za realizaciju prikaza dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica – „Sloboda 2017“, koji će biti deo obeležavanja Dana oslobođenja Beograda, 20. oktobra.

Na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije osim uobičajenog analiziranja operativnih i funkcionalnih sposobnosti  Vojske Srbije, posebno je razmatrana realizacije plana nabavke novog naoružanja i vojne opreme, uključujući i opremanje 1.500 vojnika najsavremenijom opremom i naoružanjem.

Paralelno sa prijemom novih profesionalnih vojnika po ugovoru, nastavlja se i sa ulaganjima u poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije i njihovih porodica, poput već povećanih dnevnica, uskoro se očekuje i značajno povećanje zarada, kao i veliki projekat stambene izgradnje, zaključeno je na zajedničkoj sednici kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.


 

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.10.2017
mp4 (19,19 MB)
Kolegijum