Министарство одбране Републике Србије
 
21.09.2017.

Сарадња у области одбране са Словенијом




Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Милан Мојсиловић разговарао је данас у Београду са генералним директором Директората за одбрамбену политику Министарства одбране Републике Словеније Алешом Мишмашом.

Мојсиловић je упознао госта са активностима Министарства одбране у процесу евроинтеграција, сарадњи у оквиру Програма „Партнерство за мир“ и плановима за ангажовање у мултинационалним операцијама. Истакао је да су укупни односи две земље добра основа за унапређење сарадње у области одбране у обостраном интересу. Посебно је нагласио интерес за интензивирање војно-војне, војноекономске и војнообразовне сарадње.

Мишмаш поновио је подршку Републици Србији у процесу евроинтеграција, укључујући и преношење искустава из области Заједничке безбедносне и одбрамбене политике ЕУ, пројеката Европске одбрамбене агенције и концепта борбених група Европске уније.

Саговорници су разменили ставове о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону. Обострано је констатовано да се, у условима рестриктивне буџетске политике и наглашене међузависности држава, једино удруживањем пројеката и ресурса може одговорити на актуелне изазове, ризике и претње.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА