Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.09.2017.

Saradnja u oblasti odbrane sa Slovenijom




Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Mojsilović razgovarao je danas u Beogradu sa generalnim direktorom Direktorata za odbrambenu politiku Ministarstva odbrane Republike Slovenije Alešom Mišmašom.

Mojsilović je upoznao gosta sa aktivnostima Ministarstva odbrane u procesu evrointegracija, saradnji u okviru Programa „Partnerstvo za mir“ i planovima za angažovanje u multinacionalnim operacijama. Istakao je da su ukupni odnosi dve zemlje dobra osnova za unapređenje saradnje u oblasti odbrane u obostranom interesu. Posebno je naglasio interes za intenziviranje vojno-vojne, vojnoekonomske i vojnoobrazovne saradnje.

Mišmaš ponovio je podršku Republici Srbiji u procesu evrointegracija, uključujući i prenošenje iskustava iz oblasti Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU, projekata Evropske odbrambene agencije i koncepta borbenih grupa Evropske unije.

Sagovornici su razmenili stavove o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu. Obostrano je konstatovano da se, u uslovima restriktivne budžetske politike i naglašene međuzavisnosti država, jedino udruživanjem projekata i resursa može odgovoriti na aktuelne izazove, rizike i pretnje.
 
photoFOTOGALERIJA