Министарство одбране Републике Србије
 
06.04.2017.

Посета НАТО Агенцији за подршку и набавку



Делегација Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе генерал-мајор Бојан Зрнић, посетила је НАТО Агенцију за подршку и набавку (NSPA – NATO Support and Procurement Agency) чије је седиште у Капелану, Велико Војводство Луксембург.
 
На састанку су размотрене теме од обостраног интереса као што су: могућност сарадње у оквиру концепта оперативно логистичке подршке (OLSPC – Operational Logistic Support Concept), модалитети и потенцијали за коришћење различитих услуга логистичке подршке коју пружа NSPA а који су постали доступни нашој страни у складу са Споразумом о пружању логистичких услуга између Владе Републике Србије и NSPO као и даље активности у оквиру Повереничког фонда за уништавање вишка муниције коришћењем капацитета ТРЗ Крагујевац.
 
На крају састанка обе стране су исказале жељу за унапређењем сарадње у области логистичке подршке у складу са потребама и могућностима. Констатовано је и да услуге које пружа NSPA могу значајно допринети побољшању логистичке подршке снага Војске Србије ангажованих у мултинационалним операцијама као и достизању постављених партнерских циљева.