Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.04.2017.

Poseta NATO Agenciji za podršku i nabavku



Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse general-major Bojan Zrnić, posetila je NATO Agenciju za podršku i nabavku (NSPA – NATO Support and Procurement Agency) čije je sedište u Kapelanu, Veliko Vojvodstvo Luksemburg.
 
Na sastanku su razmotrene teme od obostranog interesa kao što su: mogućnost saradnje u okviru koncepta operativno logističke podrške (OLSPC – Operational Logistic Support Concept), modaliteti i potencijali za korišćenje različitih usluga logističke podrške koju pruža NSPA a koji su postali dostupni našoj strani u skladu sa Sporazumom o pružanju logističkih usluga između Vlade Republike Srbije i NSPO kao i dalje aktivnosti u okviru Povereničkog fonda za uništavanje viška municije korišćenjem kapaciteta TRZ Kragujevac.
 
Na kraju sastanka obe strane su iskazale želju za unapređenjem saradnje u oblasti logističke podrške u skladu sa potrebama i mogućnostima. Konstatovano je i da usluge koje pruža NSPA mogu značajno doprineti poboljšanju logističke podrške snaga Vojske Srbije angažovanih u multinacionalnim operacijama kao i dostizanju postavljenih partnerskih ciljeva.